(lokaal tarief) 030-2850175
Morgen geopend van: 09:00 tot 17:00

Internet

Profiteer van de beste glasvezel internetaanbiedingen. Ga snel naar ons Top 5 overzicht.

Ben je ADSL/VDSL- of kabelinternet gewend en stap je over naar glasvezel? Dan zal de extreem hoge snelheid je direct opvallen, want met glasvezel kunnen snelheden gehaald worden tot maar liefst 10 Gb/s. Dankzij de hoge internetsnelheid haal je met glasvezel internet het maximale uit je verbinding en ben je klaar voor de toekomst. Wat denk je van up- en downloaden van foto’s en video’s in slechts enkele tellen, en beeldbellen en cameraregistratie ter beveiliging van je huis via de TV?

Even snel up- als downloaden

Glasvezelabonnementen zijn symmetrisch. Dit betekent dat uploaden (versturen van informatie) en downloaden (binnenhalen van informatie) even snel gaat. Grote bestanden up- en downloaden wordt zo een fluitje van een cent. Bij internet via de kabel en ADSL/VDSL ligt de downloadsnelheid (maximaal 150 Mb/s) altijd hoger dan de uploadsnelheid (maximaal 10 Mb/s).

Geen glasvezel, en toch snel internet

Als je nog niet bent aangesloten op glasvezel, maar wel gebruik wil maken van supersnel internet, zijn er meerdere opties. Een VDSL-verbinding haalt hogere snelheden dan ADSL, tot wel 80 Mb/s. Kabelaanbieders gaan zelfs nog een stapje verder in hun aanbod. Zo bieden UPC en Ziggo snel internet via de kabel tot maar liefst 150 Mb/s.

Bekijk de alternatieven van glasvezel internet via onze postcodecheck en bekijk de beschikbare abonnementen op jouw adres.

Wij helpen je graag verder

Wil jij ook profiteren van alle voordelen van glasvezel internet, en kun je wel wat hulp gebruik in je zoektocht naar het abonnement dat het beste bij je past? Neem dan contact op via onze klantenservice, want wij helpen je graag verder.

Postcodecheck

Zo simpel is overstappen en geld besparen
Waarom mijn postcode invullen?

Internetsnelheid

Bij glasvezel denk je ongetwijfeld meteen aan snelheid. En dat is logisch, want glasvezelsnelheden lopen op dit moment al op tot 500 Mb/s op Skouter.nl. Ter vergelijking, ADSL/VDSL biedt internet tot 80 Mb/s en kabel tot 150 Mb/s. Lees meer

Draadloos internet

Net zoals bij ADSL/VDSL en de kabel kun je ook bij glasvezel gebruikmaken van draadloos internet. Voor draadloos internet heb je naast een internetabonnement een bedraad of draadloos modem (met ingebouwde router voor meerdere apparaten) nodig. Lees meer