(lokaal tarief) 030-2850175
Morgen geopend van: 09:00 tot 17:00

Internetsnelheid

Bij glasvezel denk je ongetwijfeld meteen aan snelheid. En dat is logisch, want glasvezelsnelheden lopen op dit moment al op tot 500 Mb/s op Skouter.nl. Ter vergelijking, ADSL/VDSL biedt internet tot 80 Mb/s en kabel tot 150 Mb/s.

Up- en downloadsnelheid gelijk

Glasvezelabonnementen zijn symmetrisch. Dit betekent dat uploaden (versturen van informatie) en downloaden (binnenhalen van informatie) even snel gaat. Zo wordt foto’s, films en andere grote bestanden up- en downloaden een fluitje van een cent. Bij internet via de  kabel en ADSL/VDSL ligt de downloadsnelheid (maximaal 150 Mb/s) altijd hoger dan de uploadsnelheid (maximaal 10 Mb/s).

Maximaal haarbare internetsnelheid

De meest verkochte glasvezelabonnementen hebben een internetsnelheid van 50 tot 100 Mb/s. Hierbij is het woordje ‘tot’ van belang. Geen enkele internetaanbieder kan de beloofde internetsnelheid in de praktijk namelijk waarmaken. Dit geldt voor zowel aanbieders van glasvezel internet, als kabelaars en ADSL/VDSL-aanbieders.

Uit onderzoek van de Consumentenbond is gebleken dat bij de 50 Mb/s glasvezelabonnementen gemiddeld zo’n 74% van de beloofde snelheid wordt waargemaakt. Je bent in dit geval online met een snelheid van 37 Mb/s (up- en down). Dit geldt ook voor de kabel (down). Bij de 100 tot 120 Mb/s glasvezel internetabonnementen komt de internetsnelheid in de praktijk neer op 72% van de beloofde snelheid, en bij kabel op 65%.

Postcodecheck

Zo simpel is overstappen en geld besparen
Waarom mijn postcode invullen?

Draadloos internet

Net zoals bij ADSL/VDSL en de kabel kun je ook bij glasvezel gebruikmaken van draadloos internet. Voor draadloos internet heb je naast een internetabonnement een bedraad of draadloos modem (met ingebouwde router voor meerdere apparaten) nodig. Lees meer

Internet

Profiteer van de beste glasvezel internetaanbiedingen. Ga snel naar ons Top 5 overzicht. Lees meer